Země překrásné přírody, kulturních tradic, extrémního ekonomického růstu i komunistického režimu, který obyvatelům dýchá na záda. Ochutnáme skvosty vietnamské kuchyně, projdeme se starobylou Hanoí i moderním „Saigonem“ – městem neřesti. Odpočineme si na tropickém ostrově Phu Quoc, přespíme na lodi ve světoznámé zátoce Ha Long Bay, navštívíme fabriky na rybí omáčku a jako bonus se podíváme na skok i do Kambodže!
Kambodža, chudý a smutný bratr Vietnamu. Země, jež si nese následky řádění Rudých Khmerů dodnes. Jihovýchodní Asii navštěvuje Milan Václavík už deset let. Pracuje zde jako průvodce, věnuje se také extrémním kuchyním ve světě, a tak se podíváme i na to, co všechno vám může v Asii přistát na talíři. Dáte si panáka hadí krve, ptačí sliny nebo kachní embryo?

Milan Václavík:
profesí kuchař, srdcem cestovatel. Za posledních několik let se mu povedlo spojit práci s koníčkem a při svých cestách po světě se snaží nakouknout pod pokličku místním kuchyním. Pracuje jako průvodce v Jihovýchodní Asii a severní Africe. Pracoval také jako šéfkuchař brněnské restaurace Klub cestovatelů, která se specializuje na libanonskou kuchyni. Již několik let se věnuje propagaci entomologie, vydal kuchařku Hmyz na talíři a založil projekt Crunchy worms, který se věnuje zpracování hmyzu jako potraviny. Cestuje a ochutnává, neboť chutě a vůně jsou nejsilnější vzpomínkou.

Rezervace spuštěny od 30. 1. 19:00.

Místo konání Smetanovy sady 2, hudební kabinet, přízemí
Akce probíhá 13. 2. 2024, 17.00 – 19.00
Vstupné volné s rezervací vstupenky: www.plzenskavstupenka.cz
Určené pro veřejnost